Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- 3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο (corrflour)
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουτάλι σούπας φυτικό βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κουτάλι ξύσμα λεμονιού
- 12 φύλλα κρούστας
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Πώς θα τη φτιάξουμε:
- Για την κρέμα μας βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
- Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
- Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με 3 φύλλα κρούστας. Τα φύλλα θα πρέπει να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
- Απλώνουμε 6 από τα βουτυρωμένα φύλλα στο ταψί.
- Ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
- Διπλώνουμε πάνω από την κρέμα τα φύλλα που εξέχουν και από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τετραγωνάκια που αντιστοιχούν στα κομμάτια που θα σερβίρουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.